За нас

света на барбароните

Добре дошли в света на барбароните, пуфовете и пуф-фотьойлите. Вземете пуф с намаление до 30% и безплатна доставка

От 2015 година ние от Topcho.bg предлагаме на българския пазар не просто някаква мебел, а най-доброто място за почивка и отмора, където и да се намираме. Голямото разнообразие от цветове, форми, материи и размери позволяват да намерите най-подходящия пуф/барбарон/bean bag за детската стая, хола, трапезарията, двора, терасата, за заведения на открито или закрито, за детски центрове, за офиса, за събитието, което организирате и за всяко друго място, на което просто искате да имате перфектното удобно кътче за почивка с приятели или усамотено с книга в ръка.

Пълнежът на всички пуфове и барбарони е от EPS гранули /стиропорени гранули/, които ги правят изключително удобни и позволяват пуфът винаги да заеме ергономичната форма на тялото ви, както и да запази неговата температура. Освен че са удобни, те са и изключително леки и лесни за поддръжка.

История на пуфовете?

Изобретени в сегашния си вид преди по-малко от 50 години барбароните, пуфевете, пуф-фотьойлите, bean bag или още наричани bean bag chair стават все по-популярни и у нас. А подобия на тази удобна мебел са съществували още преди 4000 г в древен Египет. Първите такива са били доста по-малки по размер от сегашните и направени предимно от кожа, а вътрешността им е била запълвана с бобени зърна и ситни камъчета. Освен като мебели bean bags са използвани и в тренировките по тай чи в древен Китай. Барбароните или пуфовете във вида им, в който ги познаваме днес са патентовани от William Roger Dean през 1968 година. По това време той е работил за Royal College of Art. А първият пуф е бил създаден година по-късно от трима италианци /Cesare Paolini, Piero Gatti и Franco Teodoro/.
Използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че сe съгласявате с общите ни условия.